Kολοκυθόπιτα

Γαστρονόμος, 10/5/2013

Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κλασική και αγαπημένη πίτα, σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή.

Υλικά

Για την κρούστα

Μερίδες για ταψί 25x35 εκ.

Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 30΄ Ψήσιμο περίπου 55΄

Διαδικασία

Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να στραγγίξουν για περίπου μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Πιέζουμε καλά με τις παλάμες μας τα κολοκύθια να βγάλουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη φέτα, το καλαμποκάλευρο, τα αυγά, το λάδι και μπόλικο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε το ταψί και, αν θέλουμε, το φουρνίζουμε ώστε να ζεσταθεί πολύ καλά (ώστε να μην  κολλήσει). Μετά αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και την ψήνουμε για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, ρίχνουμε και λίγο αλάτι, περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα, το απλώνουμε ομοιόμορφα, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το κουρκούτι και να ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.