Μαυροµάτικα µε λιαστές ντοµάτες και αγκινάρες τουρσί
Λουκάκος Γιάννης, εφ. Το Βήμα, 2/7/2013
Σεφ, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ψωμί & αλάτι», πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106848178
Η παραµονή της σαλάτας στο ψυγείο δίνει βάθος στη γεύση της
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
- 700 γρ. φασόλια µαυροµάτικα, βρασµένα
- 140 γρ. κόκκινες ψητές πιπεριές, κοµµένες σε καρέ
- 140 γρ. λιαστές ντοµάτες, σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. αγκινάρες τουρσί σε ελαιόλαδο, κοµµένες στα 4
- 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 30 ml χυµός λεµονιού
- 5 γρ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου
- 50 γρ. φρέσκο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
- 80 γρ. φέτα, τριµµένη στο χέρι
- 20 γρ. φρέσκος δυόσµος, ψιλοκοµµένος
- 20 γρ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναµειγνύουµε όλα τα υλικά και (ιδανικά) αφήνουµε τη σαλάτα σε θερµοκρασία δωµατίου για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια, τη βάζουµε για λίγες ώρες στο ψυγείο να µαριναριστεί προτού τη σερβίρουµε.
TIP
Για περισσότερη ποικιλία μπορείτε να βάλετε στη σαλάτα και άλλα όσπρια όπως λευκά, μαύρα ή κόκκινα φασόλια, αλλά και ρεβίθια ή φακές.