Μαυροµάτικα µε λιαστές ντοµάτες και αγκινάρες τουρσί

Λουκάκος Γιάννης, εφ. Το Βήμα, 2/7/2013

Σεφ, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ψωμί & αλάτι», πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106848178

Μαυροµάτικα µε λιαστές ντοµάτες και αγκινάρες τουρσί

Η παραµονή της σαλάτας στο ψυγείο δίνει βάθος στη γεύση της

Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναµειγνύουµε όλα τα υλικά και (ιδανικά) αφήνουµε τη σαλάτα σε θερµοκρασία δωµατίου για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια, τη βάζουµε για λίγες ώρες στο ψυγείο να µαριναριστεί προτού τη σερβίρουµε.

TIP

Για περισσότερη ποικιλία μπορείτε να βάλετε στη σαλάτα και άλλα όσπρια όπως λευκά, μαύρα ή κόκκινα φασόλια, αλλά και ρεβίθια ή φακές.