Τηγανιά µε λουκάνικα, βερίκοκα και µέλι

Τάσος Μπίκος, εφ. Το Βήμα, 3/7/2013

Executive chef στο Il Barretto

Ένας πικάντικος μεζές που ζητάει τη συντροφιά μιας παγωμένης μπίρας

Τηγανιά µε λουκάνικα, βερίκοκα και µέλι

Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου

ΥΛΙΚΑ  (για 4 άτοµα)

  • 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χοιρινό λουκάνικο, χονδροκοµµένο σε λοξές ροδέλες
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 100 γρ. αποξηραµένα βερίκοκα, κοµµένα στα 2
  • 250 ml µπίρα
  • 3 κ.σ. µέλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (στα σουπερµάρκετ)
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια
  • Η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή και τα λουκάνικα πικάντικα, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και τηγανίζουµε τα λουκάνικα. Λίγο προτού ετοιµαστούν, προσθέτουµε την καυτερή πιπεριά, τα βερίκοκα, την µπίρα, το µέλι και τη σόγια. Μαγειρεύουµε ανακατεύοντας τακτικά, έως ότου εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά και καραµελώσει η σάλτσα. Προσθέτουµε στο τέλος το θυµάρι. Σερβίρονται ζεστά.