Χοιρινές µπριζόλες µε µέλι, µουστάρδα και µπαχαρικά

Λουκάκος Γιάννης, εφ. Το Βήμα, 4/7/2013

Σεφ, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ψωμί & αλάτι», πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106848178

Το µυστικό για να παραµείνουν ζουµερές και νόστιµες βρίσκεται στο συχνό γύρισµά τους. Μπορείτε να τις ψήσετε στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι-γκριλιέρα

Χοιρινές µπριζόλες µε µέλι, µουστάρδα και µπαχαρικά

Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε όλα τα υλικά, εκτός από τις µπριζόλες, στο multi, µαζί µε 30 ml από το ελαιόλαδο. Αλέθουµε µέχρι να δηµιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Ξεχωρίζουµε τη µισή ποσότητα από το γλάσο και αραιώνουµε µε 50 ml νερό. Το υπόλοιπο το κρατάµε στην άκρη για να το χρησιµοποιήσουµε κατά το ψήσιµο. Βάζουµε το γλάσο, µαζί µε τις µπριζόλες, σε µια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς, ανακινούµε καλά και µαρινάρουµε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Αφαιρούµε τις µπριζόλες από τη µαρινάδα και τις στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τις λαδώνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αλατίζουµε και τις τοποθετούµε σε καυτή σχάρα. Μαγειρεύουµε γυρίζοντάς τις κάθε 2 λεπτά και µέχρι να πάρουν οι µπριζόλες έντονο χρώµα.

Μόλις πάρουν χρώµα, χαµηλώνουµε τη φωτιά και τις αλείφουµε µε λίγη από τη µαρινάδα που έχουµε κρατήσει. Ψήνουµε µέχρι να µαγειρευτούν οι µπριζόλες, να παραµείνουν ωστόσο ζουµερές στο εσωτερικό, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίµατος τις γυρίζουµε και από τις δύο πλευρές πού και πού και τις αλείφουµε µε τη µαρινάδα.