Σουφλέ ζυµαρικών µε µοτσαρέλα και πορτομπέλο

Εφημερίδα Το Βήμα, 10/7/2013

Tα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη φτιάχνονται από αλεύρι καλαμποκιού, ρυζιού, κεχριού και δεν διαφέρουν ιδιαίτερα σε γεύση και υφή από εκείνα που φτιάχνονται με αλεύρι σιταριού

Σουφλέ ζυµαρικών µε µοτσαρέλα και πορτομπέλο

Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτοµα)

              

Σχόλιο του διαιτολόγου Χάρη Γεωργακάκη: Μια συνταγή που θα δελεάσει και θα προκαλέσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Τα µανιτάρια αποτελούν µια εξαιρετική επιλογή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό και καλής ποιότητας πρωτεΐνη. Η επιλογή light υλικών µειώνει σηµαντικά τις θερµίδες και τα λιπάρα της.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και µόλις µυρίσει προσθέτουµε τα µανιτάρια και αλατίζουµε ελαφρά. Μαγειρεύουµε ανακατεύοντας απαλά και µόλις τα µανιτάρια πάρουν χρώµα και βγάλουν τα υγρά τους χαµηλώνουµε τη φωτιά και προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος. Συνεχίζουµε το µαγείρεµα, µέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε µια κατσαρόλα, σε µπόλικο αλατισµένο νερό, βράζουµε τα ζυµαρικά και τα αποσύρουµε 1-2 λεπτά πιο νωρίς από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουµε και τα αφήνουµε στην άκρη. 

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουµε ένα µικρό πυρέξ και ρίχνουµε τα ζυµαρικά. Προσθέτουµε τη µοτσαρέλα και ανακατεύουµε, ώστε να λιώσει το τυρί και να αναµειχθεί µε τα ζυµαρικά. Περιχύνουµε µε τη σάλτσα των µανιταριών και ψήνουµε για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουµε από τον φούρνο, πασπαλίζουµε µε ξύσµα λεµονιού και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και σερβίρουµε.