Καρπουζένια

Σπύρος Αρτελάρης (Pastry Chef), εφ. Το Βήμα, 8/8/2013

Ένα γλυκό του ταψιού που λέγεται και καρπουζόπιτα και για την καταγωγή της ερίζουν Φολέγανδρος και Μήλος

Καρπουζένια

Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου

Υλικά(για 1 ταψί φούρνου)

Εκτέλεση

Χτυπάµε στο µπλέντερ την ψίχα του καρπουζιού και κρατάµε 1 λίτρο από τον πολτό που θα προκύψει. Σε αυτόν προσθέτουµε την κανέλα, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Χτυπάµε καλά και στη συνέχεια ρίχνουµε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ. Χτυπάµε ξανά µέχρι να δηµιουργηθεί ένας οµοιογενής χυλός.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ένα ταψί, πασπαλίζουµε µε λίγο σουσάµι και ρίχνουµε µέσα το µείγµα, το πάχος του οποίου πρέπει να είναι 2-3 εκ. Ψήνουµε για περίπου 80 λεπτά. Αφού ψηθεί η καρπουζένια, την αλείφουµε µε το µέλι, µε τη βοήθεια ενός πινέλου, και πασπαλίζουµε µε λίγο ακόµη σουσάµι. Αφήνουµε να κρυώσει λίγο και σερβίρουµε.