Κεφτέδες γαλοπούλας με καρότο και πάπρικα

Γαστρονόμος, 20/1/2014

Συνταγή ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Από το Light & Healthy Ιανουαρίου. Με την Καθημερινή της Κυριακής 26/01.

Υλικά

Σάλτσα

Μερίδες 4

Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 1 ώρα Ψήσιμο 15΄

Διαδικασία Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, τα ασπράδια, τα μυρωδικά, την πάπρικα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Στύβουμε ελαφρώς με τις παλάμες μας τα καρότα (πάνω από μπολ, ώστε να μαζέψουμε το χυμό τους) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, να σφίξουν. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C. Ψήνουμε στη μεσαία σκάλα για 12 - 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Δεν πετάμε τα υγρά του ταψιού.

Σάλτσα: Ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού στο μούλτι, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και το χυμό του καρότου που κρατήσαμε και χτυπάμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα.