Σούπα κολοκύθας με τραγανές φέτες μπέικον

Εφημερίδα Το Βήμα, 22/1/2014

Μια νόστιμη σούπα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

Σούπα κολοκύθας με τραγανές φέτες μπέικον

Υλικά (για 4 άτομα)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, βυθίζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλάτι. Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Σουρώνουμε την κολοκύθα και κρατάμε στην άκρη τον ζωμό. Την περνάμε από το multi, την ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μέχρι η σούπα να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε σε μπολ. Γαρνίρουμε με μια ψημένη φέτα μπέικον και πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.