Πατάτες γκρατέν

Εφημερίδα Το Βήμα, 23/1/2014

Σερβίρεται ως κύριο πιάτο αλλά και ως συνοδευτικό

Πατάτες γκρατέν

 Υλικά (για 12 άτομα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το λιωμένο σκόρδο και το βούτυρο. Στοιχίζουμε τις ροδέλες βάζοντας τη μία εκεί που τελειώνει η άλλη και σχηματίζουμε στρώσεις.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες.
  3. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά, πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.