Τηγανίτες με μέλι

Σπύρος Αρτελάρης, εφ. Το Βήμα, 28/3/2014

Pastry Chef

Τρώγονται ως πρωινό, επιδόρπιο ή συνοδευτικό του καφέ και είναι εξίσου νόστιμες όταν περιχύνονται με μέλι ή πετιμέζι ή πασπαλίζονται με άχνη ζάχαρη και κανέλα

Τηγανίτες με μέλι

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 25 τηγανίτες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μέλι και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και απαλή ζύμη χωρίς σβόλους. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά ώστε να «ξεκουραστεί» η ζύμη.

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με λάδι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας ή πινέλο. Ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι οι τηγανίτες να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι.