Μπρουσκέτες με σύκα, θυμάρι και ανθότυρο
Στέλιος Αποστόλου (καθηγητής μαγειρικής στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Μοnde), εφ. Το Βήμα, 2/10/2014
Ένα γευστικό ορεκτικό που αποκτά πιο πικάντικη γεύση αν αντί για ανθότυρο χρησιμοποιήσουμε κατσικίσιο τυρί
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 150 ml ρακόμελο
- 10 αποξηραμένα σύκα «Ταξιάρχης Β. Ευβοίας», κομμένα στα 4
- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 20 κόκκους κόκκινου πιπεριού
- 1 ραντίτσιο, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ανθότυρο, σε κύβους ισομεγέθεις με τα κομμάτια των σύκων
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αραδιάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου φρυγανιστούν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ρακόμελο, τα σύκα, το θυμάρι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με το ραντίτσιο, βάζουμε τα σύκα και τέλος το ανθότυρο και σερβίρουμε.