Μπρουσκέτες με σύκα, θυμάρι και ανθότυρο

Στέλιος Αποστόλου (καθηγητής μαγειρικής στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Μοnde), εφ. Το Βήμα, 2/10/2014

Ένα γευστικό ορεκτικό που αποκτά πιο πικάντικη γεύση αν αντί για ανθότυρο χρησιμοποιήσουμε κατσικίσιο τυρί

Μπρουσκέτες με σύκα, θυμάρι και ανθότυρο

Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αραδιάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου φρυγανιστούν.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ρακόμελο, τα σύκα, το θυμάρι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με το ραντίτσιο, βάζουμε τα σύκα και τέλος το ανθότυρο και σερβίρουμε.