→ Προσωπικά Ενδιαφέροντα → Περί βρώσεως και πόσεως / Μαγειρεύω
Χορτοφαγική µαγειρίτσα µε µανιτάρια
Τάσος Μπίκος, εφ. Το Βήμα, 13/4/2017⇗
Ιδανική για να µη σας πέσει βαρύ το φαγοπότι µετά τη νηστεία
Υλικά (για 10 άτοµα)
- 2 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
- 150 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 200 γρ. µανιτάρια κανθαρέλες
- 200 γρ. µανιτάρια shiitake, σε κοµµάτια
- 50 γρ. µανιτάρια πορτσίνι, αποξηραµένα και µουλιασµένα σε καυτό νερό
- 500 γρ. µανιτάρια πορτοµπέλο, σε µικρά κοµµάτια
100 ml λευκό κρασί - 10 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
- 2 µαρούλια, ψιλοκοµµένα
- 400 γρ. αντίδια, ψιλοκοµµένα
- 100 γρ. ρύζι γλασέ, πλυµένο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο
- 1 µατσάκι µάραθο, ψιλοκοµµένο
- χυµός από 2 λεµόνια
Εκτέλεση
Σε µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε τα ξερά κρεµµύδια στο ελαιόλαδο, µέχρι να µαραθούν. Προσθέτουµε τα µανιτάρια και ανακατεύουµε ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα µαρούλια, τα αντίδια και το ρύζι, αλατοπιπερώνουµε και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.
Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουµε τον άνηθο και τον µάραθο και ελέγχουµε το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουµε τον χυµό των λεµονιών, ανακατεύουµε και σερβίρουµε.