Αρχική σελίδα → Προσωπικά Ενδιαφέροντα → Περί βρώσεως και πόσεως / Μαγειρεύω

Χορτοφαγική µαγειρίτσα µε µανιτάρια

Τάσος Μπίκος, εφ. Το Βήμα, 13/4/2017

Ιδανική για να µη σας πέσει βαρύ το φαγοπότι µετά τη νηστεία

Υλικά (για 10 άτοµα)

Εκτέλεση

Σε µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε τα ξερά κρεµµύδια στο ελαιόλαδο, µέχρι να µαραθούν. Προσθέτουµε τα µανιτάρια και ανακατεύουµε ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα µαρούλια, τα αντίδια και το ρύζι, αλατοπιπερώνουµε και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.

Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουµε τον άνηθο και τον µάραθο και ελέγχουµε το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουµε τον χυµό των λεµονιών, ανακατεύουµε και σερβίρουµε.